Meer informatie over het groepsprogramma ‘Houd me vast’ voor paren die hun relatie willen verbeteren vind je hier.

Verbondenheid
Veilige verbondenheid met een partner maakt ons sterker en draagt bij aan ons levensgeluk. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een hechte relatie gezonder, veerkrachtiger en gelukkiger zijn. Zo werkt ons immuunsysteem beter en kunnen we beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen wanneer we een fijne liefdesrelatie hebben. Juist daarom ben ik zo gemotiveerd om te werken met stellen die komen voor relatietherapie. Als je de veilige verbondenheid met een partner dreigt kwijt te raken is dat heel verdrietig, een moeilijke tijd in je leven. Want als de liefde niet werkt heb je pijn.

Weet jij soms ook niet meer hoe je jouw partner nog kunt bereiken? Raak je verstrikt in ruzies die meestal nergens over gaan? Ben je het gevoel verbonden te zijn met je partner kwijt? Voel jij je steeds meer verwijderd van je partner? Is er een ander in het spel? Of stelt de seksuele relatie niets meer voor? Dit kunnen allemaal aanleidingen zijn voor relatietherapie.

In de therapie werken we toe naar herstel van de emotionele verbondenheid tussen jullie beiden. Ik maak hierbij gebruik van de EFT-methode en soms van ervaringsgerichte oefeningen, waarmee je aan den lijve gaat ervaren wat er van binnen met je gebeurt en welke effecten dat heeft op je relatie. Hier komen haptotherapie en EFT relatietherapie samen.

EFT relatietherapie
Ik werk als erkend en gevorderd EFT-relatietherapeut (Emotionally Focused Therapy). Dit betekent dat we in het hier en nu werken en aan de gehechtheid aan elkaar. De focus ligt hierbij op veiligheid in de relatie, vertrouwen en contact, en op de obstakels die zich daarbij voordoen. Gevoelens worden gezien als voornaamste speler in het drama van relatieleed en bij het veranderen van dat leed. We werken volgens een heldere structuur aan de-escalatie en het weer open staan voor elkaar en elkaars behoeften. Hierbij vormen emoties en liefde de leidraad, ze worden niet beschouwd als bijkomstigheid.

EFT is een internationale methode voor relatietherapie met een stevige wetenschappelijke verankering en een relatief hoog slagingspercentage. 70 tot 73% van de paren die relatietherapie volgens de EFT-methode hebben ondergaan zijn uit het dal gekomen en gelukkig in hun relatie, de relatieproblemen waren over. En bij 90% was er tenminste een aanzienlijke verbetering na 10 tot 12 sessies. Kortom, de volwassen liefdesrelatie berust niet of niet alleen op romantiek, toeval en het lot, maar is een proces dat begrepen, beïnvloed en hersteld kan worden. Klik hier beneden om meer te lezen over EFT Nederland.

Stichting EFT Nederland