EFiT is de individuele variant van de ook op deze website besproken EFT Relatietherapie, de therapievorm voor koppels. In deze therapie kom je dus alleen, zonder partner, en voeren we het gesprek over jou zelf. En we doen geen, zoals bij haptotherapie, oefeningen of fysiek werk op de behandelbank.

Je leert met deze therapie je eigen emoties beter te voelen en te begrijpen waardoor het beeld over jezelf en de ander kan veranderen. Dat leidt ertoe dat je jezelf op een nieuwe manier kunt verbinden met jezelf en met belangrijke anderen. Het levert je dus iets voor jezelf op en voor jouw relatie met belangrijke personen.

We werken met jouw eigen innerlijke wereld. We onderzoeken de gelaagdheid en betekenis van je gevoelens. In het hier en nu. Jouw huidige beleving van jezelf in dagelijkse situaties is het uitgangspunt voor het gesprek.

In sommige situaties kan de combinatie van EFiT met haptotherapie elkaar versterken, en is het wenselijk beide methodes in te zetten. Als dit voor jou ook zo is zal dit in overleg toegepast kunnen worden. Klik hieronder om meer te lezen over EFT Nederland

Stichting EFT Nederland