Mijn naam is Marleen Nissen. Mijn leeftijd is 60 jaar. Ik ben moeder van inmiddels 3 grote zonen. In mijn vrije tijd lees ik graag. Ik ben politiek en maatschappelijk betrokken. Ik vind het letterlijk in beweging blijven erg belangrijk, fiets, loop en jog. En dans meerdere keren per week Zuid-Amerikaanse dans. Ook ga ik graag naar het filmhuis en ik bezoek graag balletvoorstellingen. Ik geniet ontzettend in de sauna. En wat ik vaker zou willen doen is reizen.

Mijn werkzame leven is begonnen met 10 jaar werken in de zorg als verpleegkundige. Aansluitend ben ik weer gaan studeren en gaan werken in het bedrijfsleven voor 15 jaar. Ik heb gewerkt als consultant en als HRM manager. Het lijkt een grote verandering met de zorg (en dat was het ook wel) maar de rode draad in mijn werk was altijd mens en werk en organisatie. Ik heb in die periode ook gewerkt als coach en ik heb mensen begeleid die veranderingen in hun werk wilden realiseren.

Toen volgde er een nare periode waarin ik ziek was. Ik kreeg een depressie en burn-out. Het viel mij erg zwaar om niet werkzaam te zijn. Maar tegelijkertijd gaf het mij ook de afstand (die soms nodig is) om naar mijn leven te kijken. Ik kwam erachter dat ik niet meer in de soms harde wereld van mijn werk wilde zijn. Ik wilde meer vanuit liefde kunnen werken en leven. De zachtheid meer leidend laten zijn in het leven en het werk. Ik had geen idee hoe ik dat moest gaan doen, maar ik wist wel dat ik niet terug wilde naar mijn oude werkomgeving.

Een periode van nadenken en oriënteren brak aan. Spannend. Haptotherapie kwam op mijn pad en ik was onder de indruk van wat de kracht is van “ervaringen opdoen” door de positiebepaling of door de aanraking. De ervaring die je opdoet over jezelf zet zich als een waarheid in je lijf, je vergeet het nooit meer. En het maakt je ook rustiger en tegelijk krachtiger, je kunt er naar handelen in je dagelijkse leven. Ik was  onder de indruk van deze typische kant van de haptotherapie en besloot 17 jaar geleden de opleiding tot haptotherapeut te gaan volgen. Tevens ben ik opgeleid tot (gevorderd) EFT Relatietherapeut. In 2019 heb ik de specialisatie tot Traumabehandelaar afgerond bij de Academie voor Haptonomie (specialisatie Trauma en Haptotherapie) en bij Celevt (Centrum Late Effecten Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering). Ik ben opgeleid tot EMDR practitioner. Tevens ben ik bij Celevt opgenomen in het Register voor Traumabehandelaren.

Neem contact met mij op via de contactpagina.